Τι πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλιση κατοικίας για στεγαστικό δάνειο.

Serres Estate 419710342 895631472566206 8956853446956525518 n

~ Φρόντισε να ενημερωθείς για τις απαιτήσεις της τράπεζας σχετικά με την ασφάλιση της κατοικίας

~ Ενημερώσου για τις προαιρετικές καλύψεις των πακέτων για ασφάλιση κατοικίας για στεγαστικό δάνειο

~ Μην ξεχνάς να ασφαλίσεις και το περιεχόμενο της κατοικίας

~ Ενημέρωσε έγκαιρα την τράπεζα σε περίπτωση που θέλεις να προσκομίσεις συμβόλαιο από ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής σου

Το σπίτι μας είναι το μέρος όπου δημιουργούνται αναμνήσεις, συσφίγγονται σχέσεις και δημιουργείται το συναίσθημα ότι κάπου ανήκουμε. Είναι το μέρος όπου νιώθουμε ασφάλεια, ηρεμούμε, ξεκουραζόμαστε και νιώθουμε άνετα να είμαστε απλά ο εαυτός μας.

«Ο πιο ευτυχισμένος – είτε βασιλιάς, είτε χωριάτης – είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του.»Βόλφγκανγκ Γκαίτε, Γερμανός φιλόσοφος

Για όλα αυτά και πολλά παραπάνω είναι ανάγκη να φροντίσουμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας. Η παραμικρή ζημιά στη «βάση» μας, αλλάζει ριζικά την καθημερινότητά μας και προκαλεί αισθήματα ανασφάλειας και άγχους. Παρ΄όλο που η ασφάλιση σπιτιού δεν είναι υποχρεωτική, όλο και περισσότεροι ασφαλίζουν την κατοικία τους αντιλαμβανόμενοι τους πιθανούς κινδύνους. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τα ενυπόθηκα σπίτια. Στην περίπτωση αυτή, η ασφάλιση κατοικίας για στεγαστικό δάνειο είναι υποχρεωτική και επιβάλλεται στον δανειολήπτη από την τράπεζα, ώστε να εξασφαλίσει την επένδυσή της.

Μπορείς να επιλέξεις τη δική σου ασφαλιστική εταιρία

Η τράπεζα, μαζί με το δάνειο, θα σου προτείνει και μια ασφάλιση κατοικίας από την ασφαλιστική εταιρία που συνεργάζεται. Αυτό συχνά συμβαίνει χωρίς να το αντιληφθείς, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα πολλά έγγραφα που υπογράφεις κατά τη λήψη του δανείου. Έχεις όμως το δικαίωμα να αρνηθείς και να αναζητήσεις μόνος σου μια ασφάλιση σπιτιού. Κάνοντας έρευνα αγοράς είναι πολύ πιθανό να βρεις κάποιο πιο ταιριαστό πακέτο για τη δική σου περίπτωση. Είτε βρίσκοντας κάτι οικονομικότερο, είτε βρίσκοντας κάποιο πιο ολοκληρωμένο πακέτο, που στα ίδια χρήματα μπορεί να σου προσφέρει περισσότερες καλύψεις.

Φρόντισε να ενημερωθείς για τις απαιτήσεις της τράπεζας σχετικά με την ασφάλιση της κατοικίας

Η τράπεζα θα ορίσει το ελάχιστο κεφάλαιο που πρέπει να ασφαλίσεις. Αυτό το ποσό προκύπτει από τις τιμές της αγοράς και το κόστος κατασκευής του σπιτιού σου σήμερα. Πρόσεχε να αποφύγεις τις περιπτώσεις της υπασφάλισης και της υπερασφάλισης. Ακόμα, η τράπεζα απαιτεί να συμπεριλαμβάνονται κάποιες βασικές καλύψεις στην ασφάλιση σπιτιού, όπως φωτιά και σεισμός. Κατά την έρευνα αγοράς φρόντισε να συμπεριλάβεις όλες τις απαιτήσεις της τράπεζας στα κριτήριά σου.

Ενημερώσου για τις προαιρετικές καλύψεις των πακέτων για ασφάλιση κατοικίας με στεγαστικό δάνειο

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν έτοιμα πακέτα που ανταποκρίνονται ακριβώς στις απαιτήσεις της τράπεζας, κάνοντας τη διαδικασία πιο εύκολη. Μην αρκεστείς όμως σε αυτά. Σε πολλές περιπτώσεις, προσθέτοντας κάποιες επιπλέον καλύψεις, τα ασφάλιστρα ανεβαίνουν ελάχιστα και το ασφαλιστήριο σου είναι πιο ολοκληρωμένο. Ενημερώσου για όλες τις επιλογές που έχεις, ώστε να καταλήξεις στην πιο συμφέρουσα για σένα λύση.

Μην ξεχνάς το περιεχόμενο!

Η τράπεζα, όπως είναι λογικό, ενδιαφέρεται μόνο για το κτίριο, από το οποίο έχει συμφέρον. Έτσι η απαίτησή της για ασφάλιση, αφορά μόνο το κτίριο και όχι το περιεχόμενο. Εσένα όμως σε ενδιαφέρουν και τα δύο εξίσου. Ειδικά αν πρόκειται για πρώτη κατοικία, τα έξοδα δημιουργίας ενός νοικοκυριού είναι μεγάλα.

Ενημέρωσε έγκαιρα την τράπεζα

Εάν τελικά καταλήξεις σε κάποια διαφορετική ασφάλιση σπιτιού από αυτή που προτείνει η τράπεζα, φρόντισε να την ενημερώσεις έγκαιρα. Ιδανικά, ακόμα και ένα μήνα πριν τη λήξη του προηγούμενου ασφαλιστηρίου, προκειμένου να μη πληρώσεις επιπλέον ασφάλιστρα. Ακόμα και αν αργήσεις όμως, μην ανησυχείς. Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις ακύρωση του προηγούμενου ασφαλιστηρίου και επιστροφή χρημάτων, προσκομίζοντας νέο ασφαλιστήριο, σύμφωνο με τις απαιτήσεις της τράπεζας.


Συχνά, η γραφειοκρατία και οι «παγίδες» που κρύβονται στον χώρο των ασφαλειών, αποθαρρύνουν κάποιον από την αναζήτηση καλύτερης λύσης. Εμείς φροντίζουμε να πάρουμε αυτό το βάρος από πάνω σου! Μέσα από τη συνεργασίας μας με στις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες, θα προτείνουμε την καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις.

Join The Discussion

Σύγκριση ακινήτων

Σύγκριση